All Blogs

Home Blog

15 August, 2019
Zgodba o Baebi 2. del

To je 2. del celotne zgodbe, prebrati bi moral/a še prejšnjega.


Tako sva se odločili, da bo Baeba lepa in pametna.

In, da se bo vsako dekle, ženska in seveda tudi moški, ki pride v našo družno tako počutil/a.
Bili sva optimistični, pogumni in resnično sva verjeli v najin uspeh. Brez tega, mislim, da Baeba danes ne bi obstajala.

V novembru sva se udeležili konference na temo ženskega podjetništva. Najeli sva tudi stojnico, na kateri bi premierno predstavili najine rokovnike. Stojnica je bila čudovita (v njo sva vložili velikooooooo truda) - imeli sva Baeba trgovsko blago (mrčndajz), šik outfite za naju, naredili sva celo roza pikaste kapkejke na stojalu za mafine narejenem po meri. 
Nisva pa imeli rokovnikov.

Ni šlo ravno vse po načrtu. Ali sva obupali? Seveda, da ne! Naredili sva printe najinih 5 naslovnic in naredili vzorce, tako, da bi vsak, ki bi obiskal najino stojnico lahko videl v živo, kaj lahko pričakuje. Bila je prava odločitev, da nisva obupali, da sva predstavili Baebo in naju na dogodku. Ljudje so naju zelo dobro sprejeli in bili sva zelo ponosni nase, veseli kot hudič, lebdeli sva od veselja!!!!!

Kaj se je zgodilo z rokovniki? No, to je pa nova zgodba, za nov blog :)

15 August, 2019
Zgodba o Baebi 1. del

Kako se je Baebina zgodba začela?

Bili sta dve mladi ženski, ki sta pili kavo in bila je ideja.

Zares? Tam sva bili midve, Ana in Kristina. Bili sva sodelovki v marketinški agenciji in obe sva pustili to službo. Tako sva sedeli pri Kristini doma, na nek sončen septembrski dan leta 2014, pili kavo in klepetali, ko je ideja udarila kot strela z jasnega - zakaj ne narediva svojega rokovnika za ženske. Zakaj ne? Pustili sva službo, obe sva imeli odprt svoj s.p. (saj sva le tako lahko delali v agenciji) in bili sva popoln par - ena marketinška strokovnjakinja, druga pa grafična oblikovalka.

Kje pa začeti? Nisva imeli nič drugega kot le idejo.

Tako sva postavili svojo Facebook stran, ki je bila tudi najino prvo prodajno orodje. Zagnali sva se tudi v iskanje nekoga, ki bi bil dovolj nor, da bo natisnil najine rokovnike - govorimo o dejstvu, da je bil že spetember, midve pa sva imeli le idejo. Nisva imela pojma kakšne materiale bova uporabili, število strani rokovnikov, nisva imeli nikakršnega dizajna ... 

Kar pa je bilo najpomembnejše - nisva imele nobene publike, ki bi jo nagovarjale. Tako sva se morali najprej odločiti, kako bova nagovarjali ženske, kaj bo smisel in moto Baebe, kakšna bo Baeba ženska?

Več o začetkih Baebe in ovirah, ki sva jih doživeli na tej poti pa v naslednjem blogu ...